Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

MY ROOM - Elena Karagianni (Slow down rooms/ Against All Odds Project, 2011)




AGAINST ALL ODDS/ ΗΘΙΚΗ /ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Ελένη Καραγιάννη / MY ROOM (SLΟW DOWN ROOMS)

Η εικαστικός Ελένη Καραγιάννη συμμετέχει στην παράλληλη έκθεση SLOW DOWN ROOMS του Against All odds Project(σε επιμέλεια Λίνα Στεργίου), με την εγκατάσταση : MY ROOM.
To Slow Down Rooms επιμελείται η Ίριδα Κρητικού και παρουσιάζει νέους Έλληνες καλλιτέχνες που υιοθετούν χειρωνακτικές μεθόδους και πειραματίζονται με διάφορα υλικά εστιάζοντας στην ιδέα της ανακύκλωσης.
Πρόκειται για μία εγκατάσταση με στοιχεία performance στην οποία, μεταφέρει ένα κομμάτι από τον προσωπικό της χώρο. Τα παλαιά έπιπλα και τα μικροαντικέιμενα που μάζεψε από τους δρόμους της Αθήνας μαζί με την “ταπετσαρία” των αναμνήσεων στους τοίχους, μας αφηγούνται την ιστορία μιας γυναίκας που ζει και κινείται στο αστικό περιβάλλον. Στο ίδιο πνεύμα, την ατμόσφαιρα συμπληρώνει το βίντεο που προβάλλεται στην οθόνη του MY ROOM : εικόνες, μουσικές, ψίθυροι τραγουδιών από την ίδια την εικαστικό, μετατρέπουν αυτό το αστικό σκηνικό σε ένα προσωπικό ταξίδι, φορτισμένο με αναμνήσεις και έντονα συναισθήματα.

Η έκθεση αποτελεί συνέχεια του πρώτου διεθνούς Συνεδρίου των δράσεων Αgainst All Odds: Ηθική / Αισθητική που πραγματοποιήθηκε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και των έξι Ακαδημαϊκών Εργαστηρίων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Τα ζητήματα που τίθενται μέσα από τη δομή της διερευνούν την επίδραση των νέων συμμετοχικών διαδικασιών στο πεδίο των χωρικών πρακτικών, καθώς και τα σημεία σύγκλισης και διαφοροποίησης μεταξύ αισθητικής φόρμας και ιδεολογικού υπόβαθρου.
Η έκθεση αρθρώνεται σε τέσσερις θεματικές ενότητες: Ακτιβισμός. Ομάδες με όραμα / Κοινωνία & Αισθητική /.Ταυτότητα. Ηθική του επαγγέλματος /Δράση – Αντίδραση.

Μουσείο Μπενάκη

6 Ιουνίου εως 31 Ιουλίου

Διοργάνωση
Life Strategies 
Σε συνεργασία με: 
Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών,
Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο,
Parsons The New School For Design και Πανεπιστήμιο Paris 8 - CiTU research center of Paragraph Laboratory 

Με την ευγενική υποστήριξη του Μουσείου Μπενάκη

Υπό την αιγίδα:
των Ηνωμένων Εθνών,
του Ελληνικού Υπουργείου Περιβάλλοντος,
Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής,
του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού (ΥΠ.ΠΟ.Τ.),
του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP),
της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα,
του Δήμου Αθηναίων / Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (ETOAA), Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος,
του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων(ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ)
και του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: