Βιογραφικό


ΣΠΟΥΔΕΣ
  • Σπούδασε ελεύθερο σχέδιο κατά τα έτη 1990-1992, στο εργαστήριο του ζωγράφου Νίκου Στέφου.
  • Εισήχθη στην Α.Σ.Κ.Τ. το 1992, με υποτροφία και αποφοίτησε το 1997 με Άριστα. Σπούδασε ζωγραφικήμικτές τεχνικές, χαρακτική, ιστορία Τέχνης και παιδαγωγικά, κοντά στους καθηγητές: Π. Τέτση, Ρ. Παπασπύρου, Θ. Εξαρχόπουλο, Μ.Λαμπράκη Πλάκα, Δ. Αφεντάκη, κ.α..
  • Το 2008 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στη Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών/Σπουδές στην Εκπαίδευση του Ε.Α.Π., με τις εξής κατευθύνσεις: Η εξέλιξη του παιδιού στο κοινωνικό περιβάλλον, Εκπαιδευτική έρευνα στην Πράξη, Πολιτισμικές και κοινωνικές ανισότητες, Εκπαίδευση ενηλίκων, με καθηγήτριες τις: Χριστίνα Νόβα- Καλτσούνη, Α. Ανδρούσου, κ.α.
ΣΥΓΓΡΑΦΗ
  • Στείλε τον φίλο μου σχολείο/ Υπόθεση Ρουάντα, Θ. Γούτας, Κ. Βίγκου, Ε. Καραγιάννη, Φ.Κατσάνος, Ν.Χολέβα, 2014, ActionAid Hellas.
  • Κείμενά της φιλοξενούνται στο εκπαιδευτικό περιοδικό της Ένωσης εκπαιδευτικών Καλλιτεχνικών μαθημάτων: ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
  • Στα πλαίσια της διπλωματικής της εργασίας, εκπόνησε ποσοτική-ποιοτική έρευνα σε 130 νηπιαγωγεία της Ελλάδας με τίτλο: “Η συμβολή της εικαστικής αγωγής στην ολόπλευρη ανάπτυξη του νηπίου-Τα εικαστικά στο ελληνικό νηπιαγωγείο" (Ε.Α.Π, 2008, Πάτρα).
Εικαστικό έργο:
Στο εικαστικό της έργο με βασικά υλικά  τη φωτογραφία, το σχέδιο , το κείμενο αλλά και τα προσωπικά αντικείμενα, δημιουργεί χώρους και συνθέσεις για να περιγράψει τα στερεότυπα κυρίως γύρω από τη θέση της γυναικας,τις διαπροσωπικές σχέσεις, την παιδική ηλικία,κ.α.

Από το 1996  έχει εκθέσει σε εικαστικά projects όπως:
·      Art Brut – Outsider Art/ Η ετερότητα ως καθρέφτης της          ταυτότητας/.E.M.Π.Ε./Ο.Π.Α.Ν./Μελίνα Μερκούρη
·      2012/ReCulture Μπιενάλε Πάτρας
·      2011/AGAINST ALL ODDS/Αισθητική και Ηθική/Διεθνής              έκθεση/ Μουσείο Μπενάκη, 
·      2011,2012/ ΕΨΥΠΕ,/Μίλα!/Επιμ. Ίρις Κρητικού
·      2010/Εν γραφή/Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, επιμ. Ι. Κρητικού
·      2011/ECO ART/Π.Ο.Δ. Αθηναίων
·      2009/ECO ART/Ίδρυμα Ευγενίδου
·      2005,2006/Γυναίκες στην Τέχνη/Πανεπιστήμιο Κρήτης.
·      2006/Γυναίκες της τέχνης/ Π.Ο.Δ.Χανίων/Νεώρια, Χανιά.
·      2005/Γυναίκες της Τέχνης/Π.Ο.Δ.Αθηναίων/Μελίνα Μερκούρη,      Αθήνα.
κ.α.

Επιμέλεια/ διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων/projects (επιλογή)
· Έχει διοργανώσει/επιμεληθεί εικαστικά projects όπως το : CHILDHOOD ART PROJECT/ (2010),24καλλιτέχνες μιλάνε για την παιδική τους ηλικία/ ΊΔΡΥΜΑ ΜΗΤΕΡΑ-Π.Ο.Δ.Αθηναίων/ Ιλίου/ Δημοπρασίες Βέργος/ Πολιτιστικό κέντρο.Μελίνα Μερκούρη. 
· Τα τελευταία χρόνια στα σχολεία όπου διδάσκει , διοργανώνει φεστιβάλ Τέχνης και Αποδοχής, ανοικτά για την κοινότητα, όπου συμμετέχουν εικαστικοί καλλιτέχνες  (street -graffiti artists, κ.α.), μουσικοί (batala, Πangea, Emma troupe ya, κ.α.),Ανθρωπιστικές οργανώσεις (Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, Action aid, Generation2.0, κ.α.).http://festival2dimotikoacharnon.blogspot.gr/
κ.α.

Ακτιβισμός/Κοινωνική δράση
Είναι ιδρυτικό μέλος του : ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΕΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ (Οι Άνθρωποι με τα μπαλόνια). Δίκτυο εκπαιδευτικών, καλλιτεχνών κ.α. όπου μεσα από το πρίσμα της Κριτικής παιδαγωγικής και το μέσο της καλλιτεχνικής έκφρασης, ενισχύει τα ανθρώπινα διακαιώματα με δράσεις στο ελληνικό σχολείο και σε ιδρύματα ευπαθών ομάδων (κέντρα προσφύγων, ξενώνες ασυνόδευτων ανηλίκων, νοσοκομείο φυλακών Κορυδαλλού, κ.α.). Περισσότερα θα βρείτε στην ιστοσελίδα του Δικτύου.
Διδακτικό έργο:
Διδάσκει ως εκπαιδευτικός εικαστικής αγωγής στη Β/θμια και Α/θμια εκπαίδευση από το 1998, σε σχολεία της περιφέρειας και στην Αττική.
Στο παιδαγωγικό της πρόγραμμα επιδιώκει μια βιωματική προσέγγιση της Τέχνης και ελευθερία έκφρασης για τους μαθητές, εμπνεόμενη από το παιδαγωγικό μοντέλο των καλλιτεχνικών σχολείων του Reggio Emilia (J.Dewey, Vygotsky, Gardner,κ.α.).
Πιστεύει πως το σχολείο είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος προάγει με άμεσο τρόπο τον πολιτισμό και τη δημοκρατία. 


ΜΟΥΣΙΚΗ
Από το 1998-2005, σπούδασε κλασική μονωδία και φωνητική με δασκάλα τηνκ. Λ. Γιγάντε. 
Έχει αρκετές συμμετοχές σε μουσικά σχήματα και projects και γράφει στίχους και μουσική. 
Αυτή τη στιγμή, συμμετέχει ως τραγουδίστρια και είναι ιδρυτικό μέλος στο jazz vintage μουσικό σχήμα, 4some Syndrome: DEMO με τους Περικλή Μπισκίνη (πιάνο), Κωνσταντίνο Στάμου (ακουστικό μπάσο) και Νίκο Μαρτζιώκα (κρουστά). 

ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ
Από τον Ιανουάριο- Οκτώβριο του 2013,παρουσίασε τη μουσική εκπομπή «Η ΈΛΕΝΑ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟ» στο Amagi Radio. Μπορείτε να βρείτε ηχογραφημένες εκπομπές εδω: Η Έλενα κι Εκείνο

BLOGS
Διατηρεί τα παρακάτω blogs:

Δεν υπάρχουν σχόλια: